Vrijdag 25 mei speelde Barneveld 2 zijn laatste wedstrijd tegen Moira Domtoren. Op papier konden we nog degraderen, maar die kans was minimaal.
Compleet als team, reisden we af in Henri’s busje naar Bilthoven waar de gezamenlijke slotronde plaatsvond. Paul kwam alleen op eigen verzoek. Paul’s reis verliep niet helemaal soepel, want hij reed naar Moira Domtoren toe i.p.v. de speellocatie van DBC.
De wedstrijd verliep voor Jeroen niet lekker. Hij blunderde al snel in de opening een paard weg en de partij was snel over.
Willem kwam aanvankelijk goed de opening uit en leek zijn tegenstander klem te schaken. Alleen overzag Willem een dubbelschaak op koning en dame en de stukken konden gelijk opgeruimd worden.
Rein verpulverde zijn tegenstander en ging dwars door de stelling heen op weg naar de koning van zijn tegenstander. Het ene stuk na het andere stuk ging eraf en Rein overwon.
Henri kwam met een klein positioneel voordeel uit de opening. Met een vrijpion stoomde hij op naar de overkant, maar deze werd gestopt. Daarna kwam hij een kwal achter en gaf hij helaas op.
Marcel speelde net als Rein een goede pot. Hij kwam een paard voor en zijn tegenstander gaf op.
Diederik leek ook goed te staan. Naarmate het eindspel werd dit minder en kon zijn tegenstander 2 pionnen doorkomen. Diederik dacht hier iets tegen te kunnen doen, maar overzag hierdoor een mat in 1.
Paul speelt een erg sterk seizoen en wist ook zijn laatste wedstrijd te winnen. Met een score van 7 uit 9 is hij dikverdiend topscoorder gewonnen.
Erik was als laatst bezig en speelde remise.
Uiteindelijke uitslag dus 5-3 verlies. Genoeg voor lijfsbehoud. Met uiteindelijk 3 winst, 1 gelijk en 5 verlies hebben we ons gehandhaafd. Paar keer ongelukkig verloren, paar keer gelukkig gewonnen. Al met al terecht resultaat.

Bijkomende feitje: Marcel wint als hij rugpijn heeft. Marcel had dit seizoen nog niet gewonnen, maar won met rugpijn deze wedstrijd. (Zie foto voor behandeling van fysiotherapeut Rein voor patiënt Marcel).