Hallo schakers,
Er wordt aankomende dinsdagavond op chess.com geschaakt.

Neem ter voorbereiding de volgende stappen:

  1. Maak (indien je deze nog niet hebt) een account aan op chess.com.
  2. Je gebruikersnaam mag van alles zijn, maar zorg dat in je profiel in ieder geval je echte (voor)naam staat zodat we weten wie je bent.
  3. Meld je aan als lid van de club ‘Pluimveeschakers’
    https://www.chess.com/club/pluimveeschakers
  4. Op de clubpagina zijn twee linken te zien voor het snelschaak -en rapidtoernooi   , onder ‘notes’. Klik daarop, en dan op ‘Meedoen’ / ‘Join’. N.B. dit kan pas vanaf 1 uur van tevoren.

Stap 1 t/m 3 zijn eenmalig, dat hoeft volgende week niet nog een keer. En Passant of Eppie heeft al een instructie gemaakt voor haar leden, die spelen met een vergelijkbaar programma. En Passant/Eppie moet hier dus vervangen worden door Pluimveeschakers. Stap 4 moet elke dinsdagavond herhaald worden om opnieuw mee te doen met een online schaaktoernooi. Aanmelden voor het toernooi kan pas vanaf 19:00.

Zorg dat je dit alles voor 20:00 hebt afgerond, want dan beginnen beide toernooien (automatisch). Het toernooi duurt tot 20:00-22:00.

Wie online wil schaken hoeft natuurlijk niet tot dinsdag te wachten; ‘losse’ partijen spelen kan altijd, en de KNSB organiseert een dagelijks toernooi.

Bij vragen kun je Jeroen van Winkoop benaderen.
jeroenvanwinkoop@hotmail.com