Omdat de vijfde bordspeler van Barneveld supersnel klaar was, had hij tijd om dit verslag te maken. Dat was deze keer Bruun van de Laar, die aan bord 5 zijn tegenstander mat zette en al om kwart over acht (!) kon rondlopen met een grote glimlach. Het was gelukt om invallers te vinden; het was gelukt om op tijd te beginnen en het eerste punt was binnen. (0-1)

Spoedig volgde invaller Hans Lijster, die kwam vragen of hij remise mocht aanbieden. Natuurlijk, altijd doen, was het antwoord. Je bent invaller aan bord 8; je staat redelijk en je moet tevreden zijn met een half punt na de opening. In de analyse bleek, dat geen van beiden een vuist konden maken.( 1/2 – 1 1/2)

Ook invaller Paul van der Hammen was rap klaar. Remise, hoewel hij achteraf verklaarde, dat hij toch wat minder passief had moeten spelen. Maar tevreden kon ook hij huiswaarts keren. (1-2)

Robin van Ee speelde aan bord 2 met de zwarte stukken een interessante partij. Aanvankelijk stonden zijn stukken wat verdedigend opgesteld, maar toen er een Toren uitval volgde op de C-lijn was het gedaan met de activiteit van wit. Met een prachtige aanval voerde Robin deze partij naar winst. (1-3)

Leendert Hartevelt speelde aan bord 4 een heel goede partij met de witte stukken. Hij kwam eigenlijk nooit in gevaar; ook niet toen er een eindspel op het bord kwam met K + 7 pionnen tegen K + 7 pionnen met voor Leendert een dubbelpion. Remise. (1 1/2 – 3 1/2 )

Jacco Heij kwam met wit spelend goed uit de opening aan bord 3. Hij kreeg een sterk loperpaar; maar vooral de verbonden vrijpionnen van wit vormden een groot gevaar binnen de verdediging van zwart. Die stootten zelfs door naar de 6e rij en na een fraai offer op veld g7 was de winst binnen voor Barneveld. ( 1 1/2 – 4 1/2)

Kevin van Brummelen speelde aan bord 1. Met wit kwam hij sterk uit de opening. Tegenstander verdedigde goed, maar nadat er stevig was afgeruild had Kevin een heel sterk Paard tegenover een zwakke Loper. Natuurlijk had Zwart een pion moeten ruilen op de b-lijn, maar doordat deze het verzuimde kwam Kevin in een veel betere positie en schoof het bekwaam uit. ( 1 1/2 – 5 1/2 )

Toen was Rijk van den Bosch met Wit nog bezig op bord 7. Een geisoleerde zwarte pion was het mikpunt van Rijk. Met kunst- en vliegwerk probeerde Zwart het nog te keepen, maar tevergeefs. In de tijdnoodfase veroverde Rijk een kwaliteit en toen er Dameruil geforceerd werd, was het over voor Zwart. ( 1 1/2 – 6 1/2)

Een mooie overwinning voor Barneveld! Volgende wedstrijd: 10 maart tegen Amersfoort. Thuis in het Pluimveemuseum. Aanvang: 19.45 uur