Het is de dammers van de Barneveldse dam –en schaakvereniging (BDSV) niet gelukt om door te gaan naar de derde ronde van het bekeertoernooi van Gelderland (Jan van der Zwan cup). Het eerste team verloor nipt met 5-3 van DVV Voorthuizen. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en dat was ook te zien aan de uitslag.

Als eerste was Matthias de Kruijf klaar tegen Stijn Overeem. In een spannende partij kwam De Kruijf goed uit de opening. Na een ruil waar er veel schijven van het bord gingen waren er veel goede plannen voor de Barnevelder, de partij zelf ging echter ook uitstekend, maar mede door tijdsdruk werd een sterke zet niet gevonden. Hierna waren er nog wel kansen op remise, maar Overeem bleef koel en wist het eindspel vakkundig af te maken. Deze achterstand kwam Barneveld helaas niet meer te boven. Aanwinst Michiel Kroesbergen speelde tegen de kopman van Voorthuizen Erwin van Hierden. Het werd een tactisch en technisch steekspel, waarbij beiden spelers de rand van het bord opzochten. Het leek alsof Kroesbergen iets beter kwam te staan, mede door combinatieve dreigingen, maar hijj kreeg de winst niet sluitend en moest daardoor afhaken. Hierdoor kwam hij weliswaar een schijf achter, maar de remise kwam niet in gevaar. Ap van Ingen bestreed op geheel eigen wijze Aalt van de Kuilen. Van Ingen speelde zelf naar de rand en liet zijn tegenstand het hele centrum krijgen. Een gevaarlijke tactiek, maar zoals het ging wist Van Ingen zich prima staande te houden. Ook hier was remise daarna een logisch resultaat waardoor alle ogen gericht waren op Evert van de Pol. De Barnevelder speelde aan bord 4 tegen Henri van Hierden. De opening was wat vlak, maar daarna ontstond er toch nog een strijd die Van de Pol beter leek te begrijpen. Hij kreeg dan ook een kansrijke stand en wikkelde af naar een goed eindspel. Helaas vond Van de Pol een zeer sterke en tactische zet niet, waardoor zijn tegenstander kon ontsnappen naar remise. De uitschakeling van het eerste team van BDSV was daardoor een feit.

Het tweede team had eveneens de tweede ronde bereikt, maar strandde helaas ook. Tegen het zeer sterke DES Lunteren 1 waren de Barnevelders helaas niet opgewassen. Gezegd moet worden dat de Barnevelders zich kranig hebben verweerd en dat er pas na een aantal uren spelen de eerste scores op het scorebord kwamen. Ondanks goed spel verloor het tweede team met 8-0.