Afgelopen dinsdag heeft BDSV haar eerste jaarvergadering gehouden in het nieuwe onderkomen, het Pluimveemuseum. Een mooie locatie voor de komende tijd om te dammen en schaken. De leden reageerden enthousiast bij het zien van de speelruimten en andere voorzieningen. Tijdens de jaarvergadering werd bij een aantal bijzondere momenten stilgestaan. Zo waren er drie jubilarissen. Jan van de Koot ontving een oorkonde voor het 60-jarig lidmaatschap van de KNDB en Jur van Ginkel en Ap van Ingen ontvingen een bondsinsigne voor het 40-jarig lidmaatschap van de KNDB. De jubilarissen werden toegesproken door een vertegenwoordiger van de Gelderse Dambond. Hij haalde een aantal mooie herinneringen op. Ook voorzitter Ed Blankenstijn sprak lovende woorden en bood de jubilarissen namens BDSV een bloemetje en een mooi geschenk aan.

Ook werden deze avond de behaalde prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt. Bij het schaken werd de interne competitie een prooi voor Kevin van Brummelen. Hij pakte ook de snelschaaktitel, maar moest de titel in het bekertoernooi aan Jacco Heij laten. Bij het dammen legde Evert van de Pol beslag op de eerste plaats in de interne competitie. Ap van Ingen greep de titel bij het sneldammen. Jur van Ginkel wist de beker te winnen. Voor bovengenoemden en alle andere prijswinnaars stond een mooie beker klaar.

Komend seizoen staan er weer mooie dingen te gebeuren bij BDSV. Zo gaat er met ingang van dit seizoen een schaakteam meespelen in de nationale competitie. Bij het dammen is een tweetal toppers aangetrokken om het eerste team te versterken. Verder wordt er elke dinsdag weer vanaf 20:00 uur gedamd en geschaakt en de jeugd is al vanaf 18:30 welkom in het Pluimveemuseum.