Afgelopen 20 februari markeerde een historische dag, waarop de vereniging exact 85 jaar bestond. Uit de notulen:

‘…werdt op Vrijdag 22 februari 1935 in de serre van CafĂ© Pennekamp te Barneveld een bijeenkomst gehouden om zoo mogelijk te komen tot het oprichten van een Dam- en Schaakclub. 22 personen, waaronder eenige dames waren opgekomen. Nadat de Heer Haanschoten op verzoek het voorlopig Voorzitterschap op zich had genomen, werd tot het oprichten van een Dam- en Schaakclub besloten, waarvan alle aanwezigen zich als lid opgaven.’

Dit is natuurlijk gevierd in stijl. 25 februari kwamen het gros van de dammers en schakers bij elkaar om dit memorabel te vieren: met bitterballen en daken/schammen! Dit spel, zorgvuldig geconstrueerd door Kevin en Matthias, was een damspel met achterin een koning met als hoofdregel: wordt jouw koning geslagen, dan verlies je! Dit samen met een competitie tussen met dammers en schaken zorgde ervoor dat er genoten werd deze avond.

Een toernooi kon daarom ook niet zonder prijzen. Na de discussie of een overwinning nou 1 of 2 punten moest geven, werden 6 ronden gespeeld. De dammers bleken wel een voordeel te hebben in dit spel, maar dat maakte het niet minder spannend. Maar uiteindelijk was er 1 winnaar: Matthias had alle 6 zijn partijen gewonnen en won daar ook mee. Verder waren er nog 4 andere prijzen: 1 voor beste schaker en die was voor Leendert Verheij, die 4 van zijn 6 partijen won. Daarnaast waren 3 nummers opgeschreven voor wie ook nog een prijs werd neergelegd: 9, 15 en 25. Dit waren respectievelijk Cil van de Brink, Leendert Hartevelt en Wouter Molemaker. Kees had meerdere mooie prijzen meegenomen en die pasten allemaal ook bij de winnaars!

Na een leuke avond werd dit ook afgesloten met wat geknobbel zodat iedereen een winnaar kon zijn. We kijken uit naar het volgende jubileum!