Op maandagavond 19 maart togen wij naar Nieuwaal. Een klein dorp ten westen van Zaltbommel. Na een uur rijden vonden we speellokaal Ons Trefpunt: een gezellig cafĂ© met een speelzaal daarachter. Bruun was er wel eens geweest. Had een Bekerwedstrijd met het viertal daar ‘onmogelijk’ verloren.

En hetzelfde gebeurde weer! We sneuvelden in de Kwartfinale! En hoe!

Jasper had het zwaar tegen een speler met een rating van 2175! (Trouwens alle spelers hadden een hogere rating, dan wij!) Jasper verdedigde zich lang en goed. Maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Bruun won in een lange gelijkopgaande partij. Van Brakel vergiste zich in het eindspel, verloor een pion en toen was het gauw beslist.

Kasper en Jacco speelden nog en de partij van Jacco was potremise. Toch maar even wachten met handen schudden, want de mogelijke varianten op het bord van Kasper waren talrijk. De ene keer dachten we: remise. Een zet later: Eddy wint. Weer een zet later: Nee, Kasper kan winnen.

Wat kwam Kasper eigenlijk geweldig terug uit verloren positie! Zijn h-pion promoveerde als eerste. Met Dame en Koning goed samenwerken tegen Koning en Pion. Moet lukken. Maar hoe? In heel korte tijd. Zullen we dan toch maar remise doen? Nee, niet doen……het is gewonnen!! Ja, toch…..remise.

Ai…..dan moeten we snelschaken. Nou ja,geen probleem. Dat kunnen we wel! Het wordt knap laat. Maar vooruit, dan. Al snel, puntje voor….. ZZC. En nog 1 voor….ZZC. We hebben verloren! Want bij 2-2 vervalt bord 4 bij de reguliere partij. Bruun, stond al niet best bij snelschaken, gaf pardoes een paar stukken weg. We verloren het snelschaak met 3 -1. Deze avond……gauw vergeten.

Hieronder de persoonlijke uitslagen:

ZZC-Barneveld 2 – 2

1. D. Schenkeveld (Dick) J. Rijken (Jasper) 1 – 0

2. W. van Oostrum (Wim) J. Heij (Jacco) 0,5 – 0,5

3. E. Faber (Eddy) K. – Dokter (Kasper) 0,5 – 0,5

4. N. van Brakel (Nico) B.P. van de Laar (Bruun) 0 – 1