Goedendag schakers,

BDSV organiseert een online schaaktoernooi voor haar clubleden en niet-leden.  Jeroen is gaan zoeken naar mogelijkheden om toch wekelijks een potje te kunnen schaken. Op de schaakwebsite Lichess is het mogelijk om tegen clubgenoten in een toernooi tegen elkaar te schaken. Daarom organiseren we aankomende dinsdagavond 20:00 een online snelschaaktoernooi (5 minuten)  en rapidtoernooi (10 minuten) We stellen consumptiemunten voor de eerstvolgende dinsdagavond op de club ter beschikbaar voor de winnaars:

 • 2 munten voor de winnaar
 • 1 munt voor de nummer 2

Lijkt het je leuk om mee te doen. Open dan internet en voer het onderstaande stappenplan uit om je aan te melden voor het toernooi!

Instructie Registreren en Inschrijven 

 1. Open de link https://lichess.org/signup om een account aan te maken. (kunt ook kopiëren en plakken in websitebalk) 
 2. Kies een Gebruikersnaam (voorbeeld: KingWinkoop, JasperRijken), een wachtwoord en vul je e-mail adres in. Druk vervolgens op de 4 rode balkjes om ze groen te drukken (ik ga ermee akkoord dat…..). Druk vervolgens op Registreren.
 3. Nadat je op Registreren hebt gedrukt is er een bevestigingsmail gestuurd, om je account te activeren. Open in je e-mail de link van lichess.org en klik vervolgens op de blauwe onderstreepte link in de e-mail om je account te activeren. (kijk ook bij ongewenste map of spam)
 4. Nu zie je voor je aangemaakte account op de schaakwebsite Lichess
 5. Let op!!! Druk vervolgens op de volgende link, kies uit het snelschaaktoernooi of rapidtoernooi  (of kopieer en plak de link in de websitebalk van de website:
  Snelschaaktoernooi 5 minuten p.p.p.p.: https://lichess.org/tournament/IgmOwDXS  
  Rapidtoernooi 10 minuten p.p.p.p.: https://lichess.org/tournament/5JxgaJA6
  Je komt nu op een pagina terecht, waar je de deelnemers van het toernooi ziet staan. Druk rechts bovenaan op de groene knop ‘Neem deel’. Nadat je hier op gedrukt hebt, zie je dat je een wachtwoord moet invullen. De wachtwoorden zijn:
  Snelschaaktoernooi 5 minuten p.p.p.p: schaken5
  rapidtoernooi 10 minuten p.p.p.p: schaken10
 6. Druk op OK en je aanmelding is bevestigd. Je ziet je gebruikersnaam verschijnen in de toernooilijst. Je kunt de webpagina wegdrukken
 7. Let op!!!  Instructie voor aankomende dinsdagavond 20:00. Open de link welk toernooi je wilt spelen
  Snelschaaktoernooi 5 minuten p.p.p.p.: https://lichess.org/tournament/IgmOwDXS
  Rapidtoernooi 10 minuten p.p.p.p.: https://lichess.org/tournament/5JxgaJA6  
  en je komt weer op de toernooipagina terecht. Als het 20:00 uur is zal het toernooi vanzelf starten en word je vanzelf ingedeeld.
 8. Je kunt een zet doen door een stuk vastgedrukt met de muis te slepen naar een ander veld. Tip: Zet je geluid aan voor het horen van een zet van de tegenstander. Tijdens de partij kun je remise aanbieden en de partij opgeven (op het handje (remise) of vlaggetje (opgeven) drukken rechtsmidden op het scherm
 9. Is je partij klaar, druk dan op de knop rechtsmidden op het beeldscherm ‘Terug naar het toernooi’. Je wordt vanzelf weer ingedeeld (kan paar secondes duren).
 10. Veel plezier allemaal! Er is een chatbox links op het beeldscherm, waar je berichten kunt typen naar anderen!

Mocht het niet lukken met het registreren of het inschrijven, stuur dan een e-mailtje naar jeroenvanwinkoop@hotmail.com Tot dinsdagavondavond 8 uur!!