Afgelopen dinsdag 12 september vond weer de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Zoals elk jaar werden de ontwikkelingen binnen de vereniging besproken en de cijfers toegelicht. We mochten als vereniging in meerdere opzichten terugkijken op een heel mooi jaar. Op sportief gebied verging het de schakers erg goed. Drie teams werden kampioen in hun klasse! Bij de dammers ging het extern wat minder, maar een lichtpunt is het nieuwe combinatieteam met Bennekom wat komend seizoen zal uitkomen in de Gelderse Hoofdklasse. Ook zal er weer worden gestart met het jeugddammen. Een prachtig initiatief, waarmee we de komende periode hard aan de slag kunnen.

De cijfers lieten ook een mooi beeld zien. Zelfs zo’n mooi beeld dat er een gratis consumptie in de pauze afkon! De penningmeester mocht met trots melden dat er weer een nieuwe onderhuurder is, Evangeliegemeente De Deur, die het positieve resultaat nog verder ophoogde. De huisvesting kwam ook aan bod. De gesprekken met de gemeente lopen en de huisvestingscommissie samen met het bestuur doen er alles aan om voor onze vereniging een mooie oplossing te vinden.

Echter, al deze zaken vielen natuurlijk in het niet bij de uitreiking van de bekers, toch altijd het hoogtepunt van de avond. Bij de schakers was Kevin van Brummelen de grote prijzenpakker. Hij werd clubkampioen, snelschaakkampioen, bekerwinnaar en hij won ook nog de zomercompetitie. Dit zou je als schaker haast de moed in de schoenen doen zinken, maar gelukkig zijn de schakers komend seizoen er weer op gebrand hem te verslaan. Bij de dammers ging Evert van de Pol ervan door met het clubkampioenschap. Voor Theo Stoverinck waren de druiven zuur. Als vertrekkend lid slaagde hij er net niet in om in zijn laatste seizoen nog clubkampioen te worden. Wie weet komt hij daarvoor nog een keer terug?

Verder mochten we afscheid nemen van drie bestuursleden, Marcel Janssen, Rijk van de Bosch en Theo Stoverinck. Zij werden door de voorzitter met mooie woorden van dank toegesproken. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde avond.