Afgelopen maandag was in Hoogland SV Hoogland 2 onze tegenstander. Wat de gemiddelde rating betreft hadden wij een heel geringe voorsprong. Te gering om echt potten te kunnen breken. Alleen Johan was op bord 4 aan zijn stand verplicht een vol punt mee naar huis te nemen. (+ 250 !!) En dat deed hij dan ook gelukkig. Want anders….. Evert had het op bord 1, ondanks zijn + 170 beduidend moeilijker en kon zijn tegenstander toch helaas niet op de knieën krijgen. Het bleef remise. Maar toch, deze 1 ½ punt zou toch een goede opstap naar een degelijke overwinning moeten zijn. Het liep anders. Soms lukt bij Richard het bijna onmogelijke. Maar in deze wedstrijd was Szabolcs Buzogány echt een maatje te groot voor onze strijder. Qua rating staan ze gelijk, maar Szabolcs’ werkelijke sterkte mogen we 250 ratingpunten hoger stellen. Dus was de uiteindelijke 0 voor Richard niet buiten verwachting. Zo kwam het letterlijk en figuurlijk op mij aan. Kwam het door die verschrikkelijke deur? (Een winnaar hoort geen deur!) Ik moet geen smoesjes bedenken. Op zich denk ik, kan ik goed tegen verlies. Tenminste, als mijn tegenstander sterker is. Maar dat was deze keer niet het geval. Ik baalde als een stekker dat ik uiteindelijk verloor (in tijdnood) van een speler waar tegen ik op zet 18 een winnende stelling had kunnen bereiken. Vandaar, een dubbel excuus mijnerzijds. Eerstelijk omdat ik een remiseaanbod heb afgewezen en tweedelijk dat ik een minimaal remisestelling wist te verprutsen. En zulk geklungel, daar kan ik heel slecht tegen. Zelfs de heerlijke Mackroket en kipnuggets konden de vieze nasmaak niet wegkrijgen. Hopelijk gaat het tegen op dinsdag 2 april thuis tegen SSC 1922 1 beter. (Het moet beter!)