Afgelopen maandag speelde het eerste viertal de uitwedstrijd tegen het sportieve Hoogland. Voor beide teams stond er niks meer op het spel.

Bruun viel voor Jacco in op bord 2 en speelde een goede pot. De stelling was erg gesloten, maar doordat de tegenstander met zijn pionnen oprukte vielen er gaten in zijn stelling. Bruun maakte hier handig gebruik van en manoeuvreerde met zijn paard door de tegenstanders stelling en wist een toren en pion tegen paard voor te komen. Zijn tegenstander gaf sportief op.

Op bord 1 speelde Dirk een sterke pot. Hij kwam positioneel sterk te staan en had de druk er goed op bij zijn tegenstander, die erg veel tijd verbruikte. Uiteindelijk bezweek Dirk’s tegenstander onder de druk en was de partij snel afgelopen.

Leendert speelde op bord 3 een interessante pot. Leendert opende met wit met G4 en had dus zin in een wilde partij. Zijn tegenstander wist hier eerste instantie niet goed op te reageren en leek achteruit gedrukt te worden. Door een mindere zet van Leendert, waardoor hij een tempo verloor. Uiteindelijk zagen beide spelers geen winstplan en berustte de partij in een gelijkspel.

Als laatst was natuurlijk Jeroen bezig. Het werd een partij met wisselende kansen. Doordat Jeroen koos voor een diagonale rokade, kreeg beide spelers kansen op de koningsvleugel van de tegenstander. Uiteindelijk gingen er een toren en een dame van het bord af en berustte ook deze partij in remise.

Eindstand 1-3. Prima resultaat, als team niet in de problemen gekomen. We zijn dit seizoen geƫindigd in de subtop.