Mooie opbrengst Rabo ClubSupport

Op dinsdag 15 oktober 2019 was er de uitreiking van de Rabo ClubSupport. Namens BDSV Barneveld waren Maarten en Matthias aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen.

Met Rabo ClubSupport wil de Rabobank als coöperatieve bank een deel van de winst delen. In totaal wordt er 4 ton uitgedeeld aan clubs, verengingen en stichtingen waarvan 2 ton via Rabo ClubSupport. Mensen samenbrengen, talenten benutten en elkaar verder helpen is iets waar de Rabobank voor staat, en dit willen ze door deze actie financieel ondersteunen en stimuleren.

De uitreiking van de Rabo ClubSupport vond dit jaar plaats in het Schaffelaartheater in Barneveld. Na een warm welkom volgde er een vraag/antwoord gesprek met Marcel Wijnen, de directievoorzitter van Rabobank Gelderse Vallei. Daarnaast was niemand minder dan topvoetbalscheidsrechter Björn Kuipers als gastspreker uitgenodigd. In een minimasterclass nam hij de zaal mee in zijn werk als scheidsrechter, maar ook in zijn werk als ondernemer (hij heeft twee Jumbo filialen in Oldenzaal en omgeving). Een leuke en interessante masterclass waarin hij speerpunten als moed en lef, vertrouwen en communicatie toelichtte aan de hand van zijn scheidsrechterservaring. Erg leuk was dat hij veel voetbalfragmenten met spannende en bijzondere momenten op het veld als scheidsrechter liet zien, waarin hij de zaal liet merken hoe moeilijk het is om beslissingen in een paar seconden te nemen. Het lijkt soms zo makkelijk vanuit je luie stoel voor de tv…

Björn Kuipers paste deze speerpunten ook toe op het verenigingsleven en alles wat daarbij komt kijken: Vertrouwen hebben in het bestuur en de leden die je hebt, moed en lef om een bepaalde beslissing te nemen, motivatie en zorg voor elkaar om zo het beste uit de vereniging te halen. Bovendien noemde hij mentale fitheid en voorbereiding als belangrijke factoren voor succes.

Het laatste onderdeel van de avond was het bekend maken van de uitgedeelde bedragen. Eerst werd de top-3 op het podium was geroepen (BDSV zat daar niet bij). Elke vereniging, club of stichting had bij binnenkomst een enveloppe met de cheque gekregen, maar deze mocht pas aan het einde van de avond opengemaakt worden, om het spannend te houden. Daarna mocht na een luid “3 – 2 – 1!” iedere vereniging de enveloppe met de cheque openen.

BDSV Barneveld mocht een mooi bedrag van €720,61 in ontvangst nemen! Natuurlijk zijn we hier als vereniging erg blij mee. Iedereen die op ons heeft gestemd en de Rabobank: Bedankt!!

Zie ook: https://barneveldsekrant.nl/lokaal/maatschappelijk/rabobank-verdeelt-200000-euro-onder-verenigingen-en-stichtingen-650232