Het eerste achttal schakers heeft de uitwedstrijd tegen Epe met 4 1/2 – 3 1/2 gewonnen. Na twee nederlagen in de eerste 2 ronden was deze kleine overwinning meer dan welkom.

Kevin van Brummelen speelde aan bord 1 een prachtige partij met de witte stukken. Via een paar open lijnen drongen de witte zware stukken de verdediging van zwart binnen en voordat het mat werd gaf zwart op.

Aan bord 2 speelde Jacco Heij ook een fraaie partij. Met een kwaliteit minder kwam een zwart pionnetje op de 2e rij. Wit moest de kwaliteit teruggeven om promotie te voorkomen. Daarna kwam er een interessant eindspel uit: Paard en Loper voor Jacco tegen een Toren. Helaas deden er ook nog een paar pionnen mee, die te snel oprukten, ondersteund door de vijandelijke Koning. Jacco moest als laatste speler opgeven.

Bruun van de Laar pakte een pion op veld b5. Meteen kreeg hij te maken met een enorme aanval op zijn Koningsvleugel. Hij kon de stelling maar net aan keepen; bood remise aan, die werd geaccepteerd.

Jasper Rijken kreeg ook een remiseaanbod. Maar dat was nog vroeg op de avond. Hij weigerde terecht, speelde door, maar maakte toen een fout. Zijn tegenstander nam een paar pionnen terug en Jasper moest later zelfs opgeven.

Jeroen van Winkoop speelde aan bord 5 met de witte stukken. Het werd een wilde partij met wisselende kansen. Uiteindelijk bleek Jeroen de meest creatieve speler en ging met een kwaliteit meer het eindspel in. Dat is aan Jeroen wel besteed en hij won.

Invaller Willem Verheij verloor doordat hij al vlot een pion verloor; kreeg nog wat tegenspel, maar het was niet genoeg voor de remise.

Bij Leendert Hartevelt was het net andersom. Hij won een pion in de opening; had het loperpaar en won wel na taai tegenspel.

Bert Renden moest flink aan de bak op bord acht. Met zwart wandelde hij met zijn Koning van veld c8 naar veld g3. Dat was wel de winnende manoeuvre. Bert won knap in het eindspel met wederzijdse tijdnood.