Na twee keer verlies in eigen huis pakken de schakers van het tweede team in Hoogland hun eerste punt. Maandag 7 januari reisden zij af om tegen Hoogland 1 te spelen. Op het eerste bord speelde Bruun van de Laar, het tweede speelde Paul van der Hammen, op het derde bord speelde Bert Renden en op het vierde bord Stan van de Ridder.

De avond begon vlug en energiek. Openingen werden gespeeld, soms vlugger dan de anderen, en er ontstonden snel mooie partijen. Nieuwkomer Stan maakte het direct spannend door met zwart zijn tegenstander in een hoek te drijven met een aanval op de damesvleugel. Na een snelle aanval, miste zijn tegenstander echter een essentiële zet en moest zijn dame op de twintigste beurt vaarwel zeggen. Stans tegenstander zei daarna ook vaarwel, nadat hij de pot opgaf.

Op de andere borden ging het er echter wat spannender aan toe. Op bord 1 ging Bruun voor een gevaarlijke aanval op een pion door met zijn loper op h7 te slaan. Het werd een riskante situatie, maar geen van beide spelers kon er een overwinning van maken. Na het extra ruilen van wat stukken en uiteindelijk met allebei 5 minuten op de klok, hadden beide spelers enkel nog een toren en een vijftal pionnen, en waren ze het eens over een hard bevochten remise.

Ook Paul ging er op het tweede bord voor. Na een hele moeilijke positie waar hij in een hoek gedreven was en er bijna geen zetten over waren en zijn tegenstander een remiseaanbod had afgeslagen, vond hij wonderbaarlijk nog ruimte voor een aanval. Helaas kon hij er geen voordeel uit halen en heeft hij zich knap vooruit kunnen vechten naar een remise.

Als laatste waren de ogen op Bert gericht. Na een goede pot gespeeld te hebben, was hij slachtoffer aan een gevangen toren en moest hij stukverlies lijden. Hiervandaan vocht hij tot het einde, waar hij uiteindelijk met een enkele pion tegen een pion en een paard stond. Ook al speelde hij dit voortreffelijk, hij kon zijn achterstand niet overkomen. Met allebei nog een paar minuten op de klok moest hij zich gewonnen geven, en werd het een verdiende 2-2 in Hoogland.

Tom Officier (z) ½ – ½ Bruun van de Laar (w)

Wim Velker (w) ½ – ½ Paul van der Hammen (z)

Niels Dol (z) 1 – 0 Bert Renden (w)

Harm Verbeek (w) 0 – 1 Stan van de Ridder (z)