Op dinsdag 22 januari stond de verplaatste wedstrijd tegen Schaakvereniging De Toren op het programma. De Toren was zo flexibel om de wedstrijd te laten verplaatsen doordat de wedstrijd op de oorspronkelijke datum helaas voor ons niet door kon gaan. Afgelopen dinsdag leek de wedstrijd ook niet door te gaan, door stevige sneeuwval. Ondanks de weeromstandigheden wist onze tegenstander veilig aan te komen en konden we om 8 uur starten.

Doordat er tevens een bekerwedstrijd gespeeld werd,werden Jacco en Leendert gemist. We hadden daarvoor sterke invallers, namelijk Bert en Paul.
Halverwege de avond, leek het niet goed af te lopen voor ons. Paul stond een loper tegen pion achter, Bert leek ook te moeten verdedigen, Dirk z’n koning was in de opening al aan de Nijmeegse Arnhemse Vierdaagse begonnen en Jeroen stond een loper/pion tegen toren achter.

Op bord 2 speelde Jeroen tegen de teamleider van de Toren. Jeroen won in de opening een pion, maar de tegenstander kreeg daarvoor wel genoeg tegenkansen. Het werd een scherpe partij, met veel rekenwerk. Uiteindelijk verloor Jeroen een toren tegen een loper. Jeroen bood de tegenstander remise aan op het moment dat de overige borden beter leken te staan. Door tijdnoodfase en een onoverzichtelijke stelling nam de tegenstander het aan.

Op dat moment kreeg Dirk eveneens remise aangeboden. Uiteindelijk werd besloten om nog even door te spelen, omdat verlies inde huidige stelling er al niet meer in zat.

Bert speelde op bord 3 een lastige partij. Er kwam een aangenomen damegambiet op het bord, waar Bert de witte G-pion probeerde te keepen. Uiteindelijk verloor hij die en moest Bert in de verdediging. Dit deed hij goed en ook op dit bord werd er remise overeengekomen
Dirk speelde op bord 1. In de opening moest ook Dirk verdedigen, maar de tegenstander had niet genoeg stukken om de aanval te laten slagen. Uiteindelijk ontstond er een erg gesloten stelling, waardoor er ook op bord 1 remise overeen werd gekomen.

Toen was alleen Paul nog bezig op bord 4. Paul stond in het begin van zijn partij niet lekker. Hij stond een loper en een pion achter, maar kreeg daar wel aanvalskansen voor terug. Deze kansen wist hij te benutten, waardoor hij in een eindspel terecht kwam met toren, dame tegen loper, dame. Hij wist de koning van zijn tegenstander naar het midden van het bord te manoeuvreren. Er dreigde een niet te voorkomen penning waardoor de tegenstander zijn dame verloor en Paul won.

Uiteindelijke een spannende wedstrijd met sportieve tegenstanders die gewonnen wordt met 2.5-1.5. Door sterk optreden van de invallers mogen we omhoog blijven kijken. We staan momenteel gedeeld eerste met Laren, waar wij de volgende wedstrijd op bezoek mogen gaan.