Het eerste Barneveldse viertal heeft voor het eerst verloren dit seizoen. Op 8 februari werd de verplaatste wedstrijd tegen Laren gespeeld om de eerste plaats. Laren had dit seizoen in het viertal met veel spelers gespeeld en het was dus afwachten met welke opstelling zij kwamen. Uiteindelijk kwamen ze met een erg sterke opstelling en wisten wij dat we onze borst nat konden maken.
Jasper speelde op bord 3 een snelle pot. Er gingen in de opening al veel stukken af. Er ontstond een eindspel met een toren en paard voor Jasper en een toren loper voor zijn tegenstander. Ondanks dat Jaspes het initiatief had, was er geen doorkomen aan en kwamen de spelers remise overeen. Uiteindelijk bleek ook uit de computeranalyse dat de stelling 0.01 was, potremise dus.
Jeroen speelde met zwart op bord 4 geen goede partij. Hij kwam erg slecht uit de opening, en het leek erop dat hij geen kans meer zou hebben. Zijn tegenstander probeerde de stelling langzaam te schuiven naar een winst, maar dit winstplan duurde veel te lang. Jeroen wist zijn stelling weer op orde te krijgen. Zijn tegenstander liet wat tempo’s toe en Jeroen wist zijn zwakke pion af te ruilen naar een kansrijke positie. Zijn tegenstander hielp hem daarbij en deed paar zwakke zetten, waardoor Jeroen uiteindelijk door kon drukken en won.
Bruun speelde als invaller op bord 2 ook geen lekkere partij. In de opening leek hij minder te staan, maar wist zich terug te vechten. Uiteindelijk gaf hij pardoes een pion weg, waardoor het initiatief bij de tegenstander lag. Bruun verdedigde in extreme tijdnood echter goed, waardoor zijn tegenstander het er erg lastig mee had. Uiteindelijk gaf toch de tijd de doorslag en ging Bruun door zijn vlag.

1.5-1.5 dus. Toen was alleen nog Jacco bezig op bord 1. Jacco speelt de laatste tijd erg sterk en was daarom ook op 1 gezet. Jacco kwam in een gelijke stelling uit de opening met wisselende kansen voor beide spelers. Beide spelers hadden op een gegeven moment nog 1-2 minuut op de klok staan. Jacco wist een voordeling eindspel af te dwingen met een paard en 2 pionnen tegen een toren. Jacco leek met zijn pion op te stomen op promotie af te dwingen. Echter ging hij met zijn koning naar de zijkant om eerst nog wat pionnen te snoepen van zijn tegenstander. Hierdoor kreeg zijn tegenstanders toren opeens erg veel ruimte en kon achter zijn pionnen komen. Dit werd Jacco uiteindelijk fataal en verloor helaas.

Eindstand: 2-5-1.5 voor Laren. Een grote teleurstelling, maar Laren heeft verdiend gewonnen. De volgende wedstrijd mogen we spelen tegen onze rivalen uit Hoevelaken.