Afgelopen dinsdag werd de eerste viertalwedstrijd gespeeld. Door de veranderingen in de competitie, zullen zowel Barneveld 1 als Barneveld 2 dit seizoen andere tegenstanders voorgeschoteld krijgen.
Bij Barneveld 2 waren Paul van der Hammen en Stan de Ridder afwezig, waarvoor Rijk van de Bosch en Kees Hendriksen invielen. Sterke invallers dus.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er al sprake van enige psychologische oorlogsvoering. Uiteindelijk werden de opstellingen verborgen voor elkaar opgeschreven en kon de wedstrijd beginnen.

Op bord 4 speelde Kees Hendriksen tegen Jeroen van Winkoop. Kees kon zijn goede remise in het tweede achttal geen vervolg geven. Kees speelde ietwat passief, waardoor zijn stukken weinig bewegingsvrijheid hadden. Toen door een fout, Jeroen met een loper een dame en toren kon pennen was de partij snel voorbij. De koningsvleugel werd opengebroken en Kees gaf op.

Op bord 1 speelde Dirk Veldhuizen met zwart van Barneveld 1 tegen Bert Renden van Barneveld 2. In de opening gingen er al snel veel stukken van het bord. Uiteindelijk wist Dirk een pion voordeel hieruit te slepen. Er ontstond een paard, pionneneindspel van Dirk tegenover het loper, pionneneindspel van Bert. Dirk zorgde ervoor dat Bert stelling steeds moeilijker bespelen werd en uiteindelijk gaf de pion voorsprong de doorslag.

Leendert Hartevelt speelde op bord 2 met wit tegen invaller Rijk van de Bosch. Leendert wist een pion voor te komen tegen Rijk. Rijk won deze terug, maar gaf Leendert wel erg veel initiatief. Uiteindelijk wist Leendert zijn stukken goed te positioneren, waardoor hij een penning met dame/toren of mat forceerde.

Jacco Heij speelde tegen teamcaptain Willem Verheij van Barneveld 2. Jacco zag dat de andere borden erg goed stonden en besloot een spectaculaire partij te spelen. Door een geaccepteerd offer van Willem, stond de koning van Jacco vogelvrij op het bord. Uiteindelijk leek Jacco door goed verdedigend spel zich hier uit te schaken. Jacco overzag alleen een schaakje van de loper, waardoor hij zijn dame verloor. Toen was het voor Willem pionnetjes eten geblazen en kon Jacco enkele zetten later opgeven. Opvallend is dat vorig jaar bij Barneveld 1 tegen Barneveld 2, Barneveld 2 ook met 3-1 verloor en Willem toen ook als enige won.

Final score: 3-1. We hopen op mooie wedstrijden en resultaten dit seizoen.