Het is weer zo, Remy, Paul, Willem en Stan mogen zich weer eens bewijzen, ditmaal thuis tegen Koningswaal. Kloktje tikt weer, en we gaan van start.

Remy zat tegenover een onbekende tegenstander en ging verlaat van start. Hij speelde de Sveshnikov als zwart zijnde, maar haalde op een gegeven moment 2 variaties door elkaar en stond tegenover een vrijpion op a6 terwijl hij ook al 45 minuten achterstand had. Remy zag zelf ook al in dat het niet al te best uit zag voor hem, dus creƫerde hij zijn eigen dreiging. 7 beurten mat in 1 op het bord, maar dat heeft geen zin als je elke zet schaak gezet wordt. Zijn tegenstander hield vol, en Remy moest opgeven. Achteraf bleek zijn tegenstander ook een meester te zijn met een rating van 2330, dus dit verhaal krijgt nog een staartje!

Stan speelde een open Siciliaans en kwam wel leuk de opening uit. Na een gelijk ogend middenspel, leek hij een kleine doorbraak te hebben en voor winst te gaan. Alleen werd Stan iets te gretig en miste hierdoor een paar cruciale zetten waardoor het tij drastisch keerde. Zo ging Stan ten onder en moest ook hij de handdoek in de ring werpen.

Paul kreeg op bord 2 het Frans voor zijn kiezen, en nam de pion aan. Dit leidde uiteindelijk tot een interessant spel waarbij hij maar ook zijn tegenstander heel klem stonden in een complexe positie. Toen Pauls tegenstander op een gegeven moment remise aanbood, was het ook meteen gedaan. Achteraf had Paul nog een klein voordeel bleek, maar achteraf is natuurlijk makkelijk schaken!

Willem mocht afronden op het derde bord. Met een stand van 0.5-2.5 was het al nergens meer voor, maar hij ging er nog wel voor. Nadat de Petrov op het bord kwam, werden er gauw veel stukken afgeruild. Willem kreeg een vrijpion voor de prijs dat zijn koning heel nauw stond. Nadat Willem vol de verdediging inschoot en Willem in tijdnood raakte, bleek er al gauw niks in te zitten voor beide spelers. De remise werd dan ook aangeboden en geaccepteerd. Eindstand 1-3 en kijken naar vooruitgang!