Het is woensdag 13 september en het zestal mag aantreden tegen de Rode Loper uit Utrecht. Helaas missen we Remy en Maarten, maar gelukkig kunnen Sem en Richard invallen. We verzamelen mooi op tijd bij de Veluwehal en gaan in Marcels zevenzitter richting de Domstad. Tot Sems verbazing lopen we flink in op de verwachte aankomsttijd, maar uiteindelijk arriveren we, na een tankstop, precies op tijd op de bestemming.

Fabian speelt op bord 3 met wit tegen Laurens Pollman en krijgt snel een stuk en de partij cadeau. Nadat Fabian in onderstaande stelling 12. Dxc5 speelt, loopt hij weg van zijn bord, maar hij wordt al snel gehaald door zijn tegenstander, die de klok al heeft stilgezet. (0-1)

Op bord 5 maakt Sem zijn debuut tegen Henk van Lingen. Hij krijgt een Stonewall tegenover zich, maar speelt in onderstaande stelling de originele zet 15. Pxd5! waarmee een bres in de zwarte muur wordt geslagen. De partij vervolgt met 15… cxd5 16. Dxd5+ Df7 17. Lc4 Pc6? 18. Db5! Zwart speelt nog door tot zijn tijdnoodsfase voorbij is, oftewel tot zijn tijd op is. Prima partij van Sem! (0-2)

Een paar minuten later is Marcel op bord 2 klaar. Hij speelt met zwart tegen Hendrik Aldenberg. Na een pionoffer van wit op zet twee (1. e4 d5 2. d4) speelt Marcel solide, zoals we hem kennen. Naarmate de partij vordert krijgt wit echter steeds meer het initiatief. Na een wat timide zet van wit (17. Pd3, zie diagram hieronder), is er een kans voor zwart om tegenspel te bieden met 17… c5. In de partij gebeurde echter: 17… Ld6 18.c5! Lxh2 19. Dh5 en de witte aanval is te sterk. (1-2)

Nathan speelt tegen Nikos Kasomoulis op bord 4 zijn favoriete opening. Nadat een en ander wordt geruild krijgt hij een comfortabele eindspel met actief stukkenspel. Maar nadat hij zijn toren buiten spel zet op de koningsvleugel, krijgt wit plotseling kansen. Als Nathan in onderstaande stelling dan ook 26… Td8 speelt, is dat te veel van het goede, want na 27. b4 krijgt wit een vrijpion, die ook nog eens uitstekend wordt ondersteund door alle witte stukken. De partij duurde nog 12 zetten, maar toen moest Nathan zich helaas gewonnen geven. (2-2)

Waar de avond nog wel goed begon, werd nu duidelijk dat het nog wel eens lastig zou kunnen worden.

Willem speelt op bord 1 tegen Thailo van Ree. Nadat hij In het middenspel lang minder heeft gestaan, vanwege het loperpaar van zijn tegenstander, wint Willem in de tijdnoodfase een zwarte pion. En hoewel hij zo’n drie minuten op de klok heeft, had hij nog wel iets langer na mogen denken, want in onderstaande stelling speelt hij 34. Pd6?? Zwart zag 34… Tc2! echter niet en er volgde 34… Pxd3 35. Txd3?? waarna zwart gewonnen staat, terwijl 35. Pxd3 prima is voor wit.  Willem spartelt nog een beetje, maar op zet 42 geeft hij zich gewonnen. (3-2)

Ten slotte Richard, die op bord 6 een prima partij speelt tegen Freek Bax. Zoals we Richard kennen komt hij een tikje passief, maar zeer solide uit de opening. Er worden stukken geruild en de pionnenketens rijgen zich aaneen. De enige open lijn is de a-lijn en daar wordt dan ook stevig om gestreden. Uiteindelijk weet wit echter te infiltreren met zijn dame en na 44… Ld7 45. Db8 g5 46. Dd6 in onderstaande stelling, wordt het steeds lastiger voor zwart. Richard strijd nog door tot de zeventigste zet, maar moet zich dan gewonnen geven. (4-2)

Zo verliezen we uiteindelijk en geven de 2-0 voorsprong die we hadden uit handen. Ook na de wedstrijd hadden we Fortuna niet aan onze zijde, want nadat Marcel eindelijk was gezwicht voor het gesmeek om alsjeblieft naar de McDonalds te gaan, bleek men daar te verbouwen en had deze avond een extra droevig slot.

De volgende ronde spelen we 10 oktober thuis tegen HSG.