Achttal schakers wint met 5 – 3 van Amersfoort II

Kevin van Brummelen aan bord 1 met de zwarte stukken speelde remise tegen clubgenoot Putten/Barneveld Rogier Dijk. Bord 1 is altijd een heel pittige tegenstander, maar intussen geldt dat voor tegenstanders van Kevin ook!

Een mooi resultaat behaalde invaller Remy Sennema aan bord 2. Een fraaie overwinning in slechts 21 zetten tegen Joeri Piet. Knap gedaan met een witte pion die van ik meen e2 kwam doorstoten naar h7!

Jacco Heij is goed in vorm dit jaar. Deze keer bond hij Ron Flohr aan zijn zegekar. Hoe dat precies gebeurde kon de verslaggever niet volgen, maar betrouwbare bronnen vermelden, dat het weer heel fraai was.

Bord 4 vergiste Jeroen van Winkoop zich in het middenspel en gaf zomaar een stuk weg. Dat was teveel van het goede en Arjan Tissink won.

Aan bord 5 speelde Jasper Rijken een sterke partij tegen Peter Sonder. Jasper met zwart verdedigde zich heel precies tegen de witte aanval. Helaas kwam wit een pion voor en op de open b-lijn was die in het eindspel niet tegen te houden.

Leendert Hartevelt speelde met wit aan bord 6 tegen Audry Burer. De witte stukken stonden op een gegeven moment allen naar de zwarte Koningsstelling gericht. Een fraaie aanval werd bekroond met een overwinning voor Leendert.

Rijk van den Bosch speelde een goed voorbereide opening met zwart. De tegenstander Alexander Miltenburg anticipeerde goed. Er werden wat stukken afgeruild. Toen de overwinning voor Barneveld binnen was bood Rijk remise aan en die werd geaccepteerd.

Bruun van de Laar speelde een voorbereide aanval met wit op de zwarte Koningsstelling. Eerst bood hij een Loper aan op veld g5;  later een Paard. Tegenstander Quintin van de Seyp probeerde het met een tegenaanval. Die was niet beslissend en Bruun won omdat de zwarte Koning heel geïsoleerd stond op de h-lijn.

Fraaie overwinning voor Barneveld. De 7e en laatste ronde is de gezamenlijke ronde dinsdag 31 maart in Ermelo tegen Pallas Deventer.