Afgelopen dinsdag mocht het bekerviertal uit naar Woerden voor de achtste finale van de SGS beker. Woerden was de winnaar van de SGS beker van de afgelopen twee jaar en hadden twee sterke spelers op de twee borden zitten. Echter, wij waren op volle oorlogssterkte en dit bleek Woerden te machtig.

De strategie was dan ook duidelijk: Winnen op de onderste 2 borden en dan nog minimaal een halfje halen op de bovenste borden. Dit plan bleek succesvol.

Jeroen speelde met zwart op bord 4 en was licht ratingfavoriet. Al snel werd duidelijk dat de opening door hem te opportunistisch gespeeld werd en hij kwam wat bedrukt uit de opening. Om wat tegenspel te creƫren begon Jeroen op de koningsflank van zijn tegenstander te drukken en gaf zijn paard weg voor tegenspel. Dit bleek uiterst effectief, want zijn tegenstander hapte en enkele zetten was de partij verloren. 0-1 voor.

Op bord 3 hadden we strategisch Kevin geplaatst en hij speelde tegen een jongere speelster. Kevin speelde een goede pot en wist zijn stukken uitstekend te positioneren op de juiste velden. Zijn tegenstandster had geen antwoord op het scherpe spel en ook deze partij werd gewonnen door Barneveldse zijde. 0-2 voor.

Op dat moment was een verlenging in ieder geval bereikt en zou er bij twee verliespartijen in ieder geval gesnelschaakt worden. Hier kwam het echter niet van.

Jacco speelt eveneens een erg sterke pot tegen een tegenstander met een rating van 2201. Enkele jaren terug wist Jacco deze tegenstander al eens te verschalken, waardoor Jacco strategisch op 1 zat. Ook nu leek dat het juiste strijdplan, maar resulteerde dat niet in wedstrijdpunten. Jacco kwam een kwal voor, maar moest wat oppassen voor een aanvalsdreiging van zijn tegenstander. Hij leek zich daar goed uit te schaken totdat hij uit het niks een dame weggaf. Zijn tegenstander tikte dezze eenvoudig van het bord. 1-2 voor.

Toen was op het laatst enkel Robin nog bezig. Robin had een goede partij tegen een tegenstander met een rating van 2170. Op een dergelijk moment stond Robin een kwal achter, maar tegen veel activiteit. Al snel werd de kwal teruggewonnen en werd het snelschaken in een tijdnoodfase. Hij speelde dit eindspel briljant uit en liet zijn tegenstander kansloos en wist de partij over de streep te trekken. 1-3 voor.

Oftewel: DOOR NAAR DE KWARTFINALE! Daar wacht Amersfoort of Houten op ons.

https://sosc.netstand.nl/teams/view/2614