De Barneveldse dammers begonnen vol goede moed aan hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. DC Lent was de tegenstander, een team dat al jaren in de top 5 eindigt, het zou dus een lastige avond worden voor de Barnevelders. Maar ja, een goed begin is het halve werk.

MF Matthias de Kruijf was aan bord 2 als eerste klaar tegen één van de sterkste spelers aan de kant van DC Lent, Thijs Gerritsen. De twee spelers kennen elkaar goed vanuit de jeugd. Matthias trok al vroeg in de partij in de aanval en Gerritsen speelde dit principieel tegen. Het begin van een spannende partij waarin het niet helemaal duidelijk was wie er beter stond. Toen Gerritsen tijdelijk een schijf offerde om deze later terug te winnen trapte hij in een eenvoudig zetje en zo pakte Matthias de eerste punten voor Barneveld. Aan bord 6 probeerde Jur van Ginkel zijn gebruikelijke spelletje te spelen tegen Willem van den Berg. Jur kwam in de partij steeds meer onder druk te staan en leek snel op verlies af te stevenen. Echter, toen zijn tegenstander een zetje nam kon Jur daarna zelf een winnend zetje nemen. Deze werd helaas gemist en Jur moest even later opgeven. Jan Cysouw kwam aan bord 8 niet lekker uit de opening tegen Willie Peelen. Een ongelukkig opstelling aan de linkerkant van Jan bracht hem al gauw in de problemen. Ondanks dat hij al gauw een schijf in moest leveren was de strijd nog niet gestreden. Helaas wist zijn tegenstander de schijfwinst vast te houden waardoor Barneveld tegen een achterstand aankeek. Gert van den Top speelde een spannende partij tegen de ervaren Gerold Kosman aan bord 7. In de opening namen beiden spelers een aanval en uiteindelijk besloot Kosman zijn aanval naar de rand te ruilen (actieve ranschijf). Het is altijd maar de vraag voor wie dat beter is, maar door wat onhandige zetten van Kosman leek Gert toch wel het betere van het spel te hebben. Later kwamen beiden spelers op dam, maar de dam van Gert werd helaas altijd afgepakt.

Bram Cysouw mocht het aan bord 5 opnemen tegen de huidige Nederlands kampioene dames Denise van Dam. Ondanks dat Bram die avond moest zaalvoetballen was hij gelukkig toch bereid om mee te spelen. Hierdoor kwam hij wel wat later en dat speelde hem uiteindelijk ook parten. Opgejaagd door de klok kwam hij na een bekende opening een schijf achter. Hij probeerde het nog wel, maar moest later toch opgeven. Paul Wijninga had aan het derde bord het betere van het spel tegen Joop Geurts. Paul mocht zijn randschijven mooi ontwikkelen en kreeg ook nog een mooie centrumstand. Door een kleine misrekening kwam Paul opeens minder te staan en moest zoeken naar remise. Deze werd helaas niet gevonden en zo stond Barneveld 10-2 achter waardoor de wedstrijd sowieso verloren ging.

Aan bord vier speelde Evert van de Pol een leuke partij tegen Joppe Lemmen. Evert zette een degelijke aanval op en Lemmen kon geen ander plan bedenken dan de aanval eraf te ruilen. Toen Evert vervolgens ook ruilde leek Evert iets beter te staan vanwege een randschijf van zijn tegenstander. Het plan dat volgde was daarna niet helemaal juist waardoor zijn tegenstander het centrum kon pakken. Ondanks dat wist Evert toch knap te verdedigen en de remise te vinden. Tot slot was MI Michiel Kroesbergen bezig aan bord 1 tegen Maarten Nas. In een zeer spannende en principiële partij leek Michiel voordeel te krijgen. Tegenstander Nas werd gedwongen om ten aanval te gaan en deze werd omsingelt door Michiel. Jammer genoeg bleef Nas het goed doen waardoor er een eindspel op het bord kwam. Michiel probeerde het nog wel, maar remise was een logisch resultaat. De einduitslag werd daarmee 12-4 in het voordeel van DC Lent.

Een goed begin is dus het halve werk. Helaas ging die vlieger niet op voor de Barneveldse dammers.