Op 30 april stond het Gelders kampioenschap sneldammen op het programma, ditmaal in het verre Sinderen. Het Gelders kampioenschap sneldammen is traditioneel een drukke dag waarin dammers het opnemen in verschillende categorieën om een plek op het NK te bemachtigen.

Jur speelde mee in categorie B. Jur staat bekend als een echte sneldammer, doorgaans vuurt hij zijn zetten razendsnel op zijn tegenstanders af, ook in reguliere partijen. De dag begon wat stroef voor Jur, eerst tegen de dummy en daarna was hij duidelijk zoekende. Jur is een echte doorzetter en blijft het altijd proberen. Vanaf ronde 5 was Jur echt los en scoorde hij de ene winstpartij na de andere. Dit bracht hem uiteindelijk op een mooie vijfde plaats wat hem een ticket voor het NK sneldammen opleverde!

Matthias deed mee in categorie A. Het beloofde een spannende dag te worden aangezien er maar vier tickets voor het NK te vergeven waren. En omdat het niveau dicht bij elkaar lag kon het weleens een “loterij” worden. Matthias speelde gelukkig goed en consequent. In veel partijen kreeg hij voordeel en in vier partijen wist hij dit voordeel ook echt om te zetten in winst. Dit leverde hem een gedeeld eerste plek op wat ook goed was voor een ticket voor het NK sneldammen!

Het NK sneldammen vindt op zaterdag 11 juni plaats en is zoals gewoon in Den Hommel, te Utrecht.