Soms hangt een kampioenschap al even in de lucht, zie bijvoorbeeld Ajax. Het moet dan nog wel even gebeuren. Datzelfde geldt voor Lewis Hamilton (F1). Eigenlijk kon het niet meer mis gaan, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen. In sport kan alles gebeuren.

En zo was het ook bij de dammers. Alhoewel het seizoen wat stroef begon hadden de dammers uiteindelijk de stijgende lijn ingezet. En na een aantal goede overwinningen kwam het kampioenschap toch wel dichtbij. Maar ja, dan moet je het nog wel afmaken. Nogmaals: in sport kan alles gebeuren!

Op donderdag 12 mei was BDV uit Brummen de laatste tegenstander. Aangezien concurrent hun laatste wedstrijd had gewonnen, was de opdracht duidelijk: winnen! De avond leek goed te beginnen. Paul speelde had een goede opzet tegen Tom Westhof. Maar net als in eerdere partijen overzag Paul een voor hem te makkelijk zetje en verloor een schijf en even later de partij (0-2). Ap bracht de stand weer op gelijke hoogte door overtuigend te winnen van Gerrit Roeterdink. Ap speelde sterk naar het centrum en kwam steeds verder naar voren te staan. Er was geen houden meer aan en dat betekende 2-2.

Bram zette de dammers vervolgens op voorsprong. Bram speelde een actieve opening wat hem een goede aanval opleverde. Na een subtiel ruiltje kon zijn tegenstander Ab van Ooijen kiezen: een dam toe laten of schijfverlies. Zijn tegenstander koos voor het laatste, Bram hield het hoofd koel en rondde de partij bekwaam af (4-2). Jur speelde zoals gewoonlijk snel, dit keer tegen Hans Cijnssen. Maar Jur heeft dit seizoen laten zien dat -ondanks zijn snelle spel- hij toch ook erg goed kan spelen. In deze partij was Jur dichtbij de winst, maar deze werd helaas niet gevonden. Remise was daarom toch wel een beetje een teleurstellend resultaat (5-3).

Matthias speelde tegen voormalig bondsdirecteur Johan Haijtink. Matthias speelde aanvankelijk een rustige opening, maar daarna wilde Matthias te veel. Het ging van kwaad tot erger, maar gelukkig wist Matthias alsnog de remisehaven te bereiken (6-4). Alle ogen waren nu gericht op teamleider Evert. Evert kwam wat moeizaam uit de opening tegen Marten Bruinsma. Maar na enkele krachtzetten wist Evert voordeel naar zich toe te trekken. Zoals bekend is Evert een echte teamspeler en dat liet hij ook nu weer zien: in het belang van het team besloot hij geen onnodige risico’s te nemen en werd er beheerst naar remise gespeeld (7-5).

Hiermee was de winst en het kampioenschap binnen! Een geweldig resultaat voor de Barneveldse dammers! Jur werd topscorer met 10 punten uit 7 partijen, een prachtig seizoen voor Jur! En ook de invallers Gert en Gijs hebben een belangrijk steentje bijgedragen aan dit kampioenschap!