Eerste Schaakviertal wint van ZZC

Op 19 december kwam ZZC Combinatie op bezoek in Barneveld. Vooraf werd gedacht dat dit een makkelijke overwinning moest worden vanwege het ratingverschil. In de werkelijkheid viel dit erg tegen. Marcel en Leendert konden helaas niet meedoen, maar daar viel de man in vorm voor in: Willem Verheij

Als eerste was Willem met wit op bord 4 klaar. Willem verpulverde zijn tegenstander. Na een loper offer op F7, won hij met een mooie combinatie een paard van zijn tegenstander terug. Zijn tegenstander vond dit blijkbaar nog niet genoeg en gaf Willem ook nog een toren erachteraan. Daarna was het voor Willem een koud kunstje om het af te maken en liep met een grote glimlach weg van zijn bord.

Paul speelde een sterke pot op bord 3. Hij leek het positionele voordeel uit te buiten door een dreigende aanval op te zetten naar zijn tegenstanders koning. Alleen overzag hij een dubbele aanval van de dame op zijn loper en toren. Toen was het snel klaar en Paul gaf op.

Op bord 2 knalde Jacco hard door zijn tegenstanders stelling. Met zijn paard en dame manoeuvreerde hij door zijn tegenstanders stelling. Met zijn paard had hij een aanval op de tegenstanders dame en loper. Hij won de loper en maakte het daarna gemakkelijk af.

Toen was alleen, hoe kan het ook anders Jeroen nog bezig. Jeroen kwam met een tempo winst de opening uit, maar gaf dit voordeel uit handen. Er volgde een schuifpartij, waarbij Jeroen zich steeds meer naar een goede stelling wist te schuiven. Beide spelers kwamen in tijdnood en Jeroen verrekende zich en gaf 2 pionnen weg. Uiteindelijk wist Jeroen een pion-paard, tegen 2 pion-paard stelling remise te houden.

 

Uiteindelijke 2.5-1.5 dus. Rating zegt dus maar weer heel weinig. Uiteindelijke wel een goed resultaat en gaan nog steeds aan kop in de kampioensgroep.

 

Persoonlijke uitslagen
Barneveld 1ZZ Combinatie 12,5-1,5

1.J. van Winkoop (Jeroen-) – R. van Brakel (Remco-) 0,5-0,5

2.J. Heij (Jacco) – L. Krah (Laurens) 1-0

3.P.A. van der Hammen (Paul) – H. Bragt (Henk-Jan) 0-1

4.W. Verheij (Willem) – S. Schipper (Sven) 1-0