Het is mooi dat veel Barneveldse dammers hun weg naar het online damtoernooi weten te vinden. Was daar eerst nog Gijs die vorige week meedeed, deze week was er weer een “nieuwkomer”, dat was niemand minder dan Roelof (of Roek zo u wilt). Een echte nieuwkomer is het natuurlijk niet, maar wat betreft het online dammen wel. Enorm knap dat ze -ondanks hun leeftijd- zich hieraan durven wagen. Je bent nooit te oud om te leren!

Het toernooi werd gewonnen door Matthias, al ging dat niet vlekkeloos. Verre van zelfs, maar gelukkig was in de tweede helft van het toernooi de scherpte terug en werd er toch nog met een voorsprong gewonnen. Grote complimenten aan de nummer twee van de avond, Bruun! Dat Bruun kon dammen wisten we natuurlijk allang, maar nu liet ie alle “grote jongens” van de club achter zich. Dat kunnen de dammers zich natuurlijk niet nog een keer laten gebeuren. Kom op dammers! 😉 Het snellere tempo ligt Jur wel, hij eindigde dan ook op de derde plaats. Met een aantal goede remises- waaronder tegen Matthias- was deze plek meer dan verdiend.

Het was hoe dan ook een geslaagde avond. Iedereen heeft weer lekker een potje kunnen schuiven. Mooi om te zien dat de groep van online dammers groter en groter wordt. Met acht spelers was de opkomst weer goed te noemen, maar nog steeds is er de hoop dat er meer spelers bij komen. De gelukkige winnaar – wederom met dank aan onze onpartijdige secretaris – was Gijs. De consumptiemuntjes krijg je wanneer we weer in het PVM mogen.

Volledige uitslag 28 april: https://lidraughts.org/tournament/IR6wcPju